Hovedsponsor

Lindstrands

Spinnin-wheel Askim

MC-Huset Nydal

I garasjen tidligere

Del I
Perioden 1976 - 1989

RaufossI 1976 kjøpte jeg en 1963 mod. moped produsert av Raufoss Ammunisjonsfabrikker i samarbeid med Zündapp-Werke, München. Etter vekten å dømme var dette en meget solid skapning - den veide sikkert 150 kg. Dessverre har jeg ikke de nøyaktige spesifikasjoner på mopeden, men Zündapp-moteren på 50 ccm som satt i den var en 2-takts motor som ga 2,5 Hk. Sykkelen hadde 3 gir og 6 Volts el.anlegg. (Se utdrag av annonse i Vi Menn 1963 og 1964.)

Dessverre har jeg ikke bilde av mitt eget eksemplar av mopeden, men den du ser her er til forveksling lik den jeg hadde - før oppussing.
I to år ble mopeden flittig brukt til og fra skole, jobb og trening mellom Lier og Drammen. Da jeg ble 18 år ble det mer aktuelt med bil en stund, og mopeden ble derfor solgt – dessverre. Tenk så gøy det hadde vært om den stod i garsjen min fortsatt.

Suzuki GSX400E22. juni 1984 kjøpte jeg tung motorsykkel for første gang. Valget falt på en ett år gammel Suzuki GSX 400 E med komplett Givi bagasjesystem. Sykkelen var helt "strøken", og jeg var selvfølgelig "kry som en hane" da kontrakten ble underskrevet.

Jeg husker det ble oppstandelse da jeg første gang dukket opp hjemme "på tunet" til foreldrene mine med denne. Ikke visste de at jeg hadde tatt lappen for tung MC, langt mindre at jeg hadde gått til innkjøp av motorsykkel. Antagelig var det denne dagen at moder'n fikk vedvarende problemer med nattesøvnen.....

Suzuki'n var helt grei den, men jeg savnet ganske snart litt mer "pulver" i motoren....

Honda CBX 750 F....noe jeg fikk da jeg i 1985 kjøpte meg en flunkende ny Honda CBX 750 F hos Brødrene Haavik i Hof i Vestfold. Dette var noe til saker, og med doble lykter til og med - den var bare så tøff! Den luftkjølte rekkefireren hadde krefter i massevis - 91 Hk og 71 Nm ved 8500 rpm - samtidig som sykkelen var lett, slank og smidig i trafikken. Drømmen var oppfylt, enda en gang!

Hanekleiva i Sande og Gamle Mossevei ut til "Hjulet" ble to av mine yndlingsveier dette året - et under at det gikk bra... I løpet av to sesonger med CBX'n innså jeg at slik kjøring egnet seg best på Rudskogen e.l. - men dit kom jeg meg aldri på den tiden.

Honda VF 750 CFor å roe det hele ned litt, gikk jeg derfor over til Custom-stilen i 1987. CBX'n ble byttet inn i en "kliss ny"
Honda VT 750 C - også denne kjøpt hos Brødrene Haavik. Fokus på fart og svinger ble byttet med chrome og image. Jeg kjøpte meg masse ekstrautsyr til sykkelen, og til meg selv ble det en mer eller mindre kledelig halvhjelm av typen "pottehjelm". Ikke spesielt trafikksikkert, men veldig stilriktig;)

Det ble bare en sesong med custom-stilen for meg. Ikke det at det ikke var krefter nok i sykkelen, eller at det ikke gikk fort nok, men det ble rett og slett for kjedelig for meg. Sittekomforten var mindre god, og den var uegnet for aktiv kjøring i sving. Som med alt annet i ungdommen, man prøver og feiler litt før man finner ut av saker og ting. Jeg skal aldri si aldri, men jeg er fortsatt ikke moden for denne stilen.

Honda DominatorJeg var fortsatt på leting etter "min stil", og bestemte meg så for å kjøpe offroader. Ny tur til Brødrene Haavik, og VT'n ble byttet inn til fordel for en ny 88 mod. Honda NX 650 Dominator.

Det var litt ekstra stas med denne sykkelen husker jeg. Dette var nemlig én av kun fire Dominatorer som kom til Norge dette året, dessuten fikk den registrerings-nummer LA4000.

Etter snaue to sesonger, og et lite uhell med den, bestemte jeg meg for å selge Domiatoren i august 1989. Jeg var også lei av å kjøre taxi på fritiden for å finansiere hobbyen min. Jeg tenkte at nå visste jeg hva motorsykkelkjøring var og at jeg fikk "komme meg videre i livet". (Så mye dumt man tenker i den alderen.)

Det skulle gå hele 6 år før jeg igjen var "hekta".

Del II
Perioden 1995 - 2008