Hovedsponsor

Lindstrands

Spinnin-wheel Askim

MC-Huset Nydal

Kjøretips

Personlig har jeg ikke så mye å fare med på området - rent pedagogisk i hvert fall - men jeg henviser gjerne til andre som har publisert svært god informasjon rundt temaet.

Litteratur

Først av alt bør du ta deg tid til å lese nøye gjennom heftene "Full Kontroll" og "Godt Tenkt" utgitt av Norsk Motorsykkel Union (NMCU). Heftene kan lastes ned som Pdf-filer ved å klikke på bildene nedenfor. (Med tillatelse fra NMCU)

Full Kontroll   Godt Tenkt
"Full Kontroll"   "Godt Tenkt"

 

Kjørekurs

De færreste av oss kjører motorsykkel hele året. Når våren kommer er vi derfor litt "rustne" i kroppen, og kjøreteknikken sitter ikke helt som den burde. Det spiller liten rolle om vi har kjørt motorsykkel i 10, 20 eller 30 sesonger tidligere. Selv pleier jeg derfor å melde meg på et såkalt rustløsningskurs som BMW MC Øst-Norge arrangerer for sine medlemmer i april hvert år.
Det er flere klubber og andre aktører som tilbyr slike og lignende ferdighetskurs, bl.a Senior MC. Min anbefaling er klar - meld dere på kurs!

Førerutviklingskurs

Det har de siste årene blitt flere arrangører av såkalte førerutviklingskurs for MC. Her er noen navn og lenker til aktuelle aktører:

banekurs.no - profesjonell førerutvikling

Gruskurs
Dessverre er det ikke mange norske aktører her, men du trenger ikke reise lengre enn til Sverige.

Uphill Offroad-School

Test dine teorikunnskaper
På nettstedet prove.no kan du blant annet teste dine kunnskaper i forhold til trafikkskilt og trafikkregler generelt. Hva med å forsøke seg på førerprøven for bil eller moped? Det er ikke så lett å få "fullt hus" på disse testene som man kanskje skulle tro.