Hovedsponsor

Lindstrands

Spinnin-wheel Askim

MC-Huset Nydal

Litt om Fru Rabben

Jeg kom til verden en vårdag i 1962 og fikk navnet Gro, et navn som for øvrig er lite brukt for å tilkalle min oppmerksomhet i mc-miljøet.

Helt fra tidlig barndom var jeg veldig interessert i motorsykler.

Da familien var på biltur, satt jeg og broder’n på knærne i baksetet, med nesene tett inntil bakruta for å titte etter motorsykler. Vi konkurrerte om å bli den første til å gjette riktig type og størrelse på syklene som tok oss igjen.

En liten historie fra barneskolen illustrerer godt min tidlig gryende interesse for motorsykler. Det var 17. mai feiring i skolegården med bl.a. innlagt utlodning av flere flotte premier. Hovedgevinsten var en blå Tommy hjelm, og den hadde jeg veldig lyst på. Jeg hadde gått og sett på hjelmen på gevinstbordet i flere timer, og håpet i det lengste at jeg skulle vinne den på ett av de få loddene jeg hadde fått penger til av mor. Endelig skulle hovedgevinsten trekkes, den lille kroppen min dirret av spenning. ”Vinneren av dagens hovedgevinst – en motorsykkelhjelm - er innehaver av gult lodd nr E 79.” Det var nesten ikke til å tro – jeg hadde vinnerloddet! Hjelmen var min! Jeg var overlykkelig! En eldre nabogutt, som nettopp hadde vunnet en stor dukke, kom rett bort til meg spurte om vi skulle bytte. Han ble skikkelig snurt og veldig overrasket over svaret mitt.

Det skulle selvfølgelig gå lang tid før jeg selv ble eier av en motorisert tohjuling. Foreldrene mine var overhode ikke interessert i den slags styggedom. Dette var livsfarlige greier som barna for all del måtte beskyttes mot.

Min første "mc"Som 14-åring greide jeg likevel å grine meg til å kjøpe en gammel 1963 mod. Raufoss moped. (Mine foreldre forstod selvfølgelig ikke konsekvensene - da.) Jeg hadde klart å spare meg opp noen kroner gjennom hard jobbing på åkrene i Lier, og kunne snart legge 200 blanke kroner på bordet da doningen dukket opp for salg. Mopeden var ikke i særlig god stand da jeg overtok den, men jeg visste råd. Det hjalp at broder’n var blakk og misunnelig – og to år eldre. Jeg tilbød ham å få låne mopeden i 2 år mot at han satte den i fin stand innen min 16-års dag. Smart, hva? Og slik ble det.

Dette ble starten på mitt liv som motorsyklist.

Gå til menyvalget "I garasjen tidligere" for å se hvordan det hele har "ballet på seg" over tid.