<

Hovedsponsor

Lindstrands

Spinnin-wheel Askim

MC-Huset Nydal

Frankrike - 29. juni - 12. juli 2008

Hvorfor?
Sponsor’n er frankofil – og spesielt begeistret for Massif Central og området vest for dette fjellområdet. Vi fikk med oss Audhild (etter noen dager i Frankrike: Ådihl)og Odd (en eldre forsiktig herre) på turen. Det var deres første tur i dette området av Frankrike.

Forberedelser
En foreløpig rute ble lagt opp og plassert i GPSen. Vi hadde fjorten dager i begynnelsen av juli til disposisjon og valgte derfor å benytte mesteparten av tiden i Frankrike – og ikke på motorveier i Tyskland.

Følgende rute ble gjennomført (noe avvik fra planen): Danskebåten til København, kjøring til Hamburg over Storebelt og Lillebelt, nattog fra Hamburg til Lörrach (grenseby til Sveits) og kjøring sør-vestover fra Lörrach til Cahors (to dager). Tre overnattinger i Cahors før vi dro sørover til Pyreneene og Andorra, svingte innom Spania før vi forsatte mot nordøst. To overnattinger i Chamonix før vi kjørte gjennom Sveits, over Jura-fjellene til Alsace for en siste overnatting i Frankrike. Deretter gjennom Colmar til Freibourg og inn i Schwarzwald før vi igjen entret nattoget fra Lörrach til Hamburg. Landeveien fra Hamburg til Puttgarten, ferje til Rødby og kjøring til København før vi igjen bordet danskebåten til Oslo.


Forhåndsbookinger: Danskebåten tur-retur, biltog Hamburg – Lörrach tur-retur og tre overnattinger i Cahors.

Hovedinntrykk fra turen
Massif Central:
Fjellområdet vest for Rhone-dalen, gamle vulkaner, høysletter og spektakulære canyons – f.eks. Gorges du Tarn, som vi kjørte gjennom.

Dordogne:
Området rundt elven Dordogne er frodig, fredelig og vakkert.

Cahors:
Byen ligger som en halvøy i elven Lot. Flott middelalderbro som hadde 700 års jubileum under vårt opphold - feiring til langt på natt med vin, mat og musikk.Rocadamour:
Pilgrimsby innbygget i fjellet – meget idyllisk.

Andorra:
Kaotisk trafikk, og stedet er oppskrytt! Styr unna dersom du ikke har kassevogn du ønsker å fylle med taxfree-varer.

Carcassonne:
Middelalderfestning med en flott silhuett.

Chamonix:
Turistby både sommer og vinter, muligheter for bl.a. gondoltur til Aiguille du Midi (3842 m.o.h.) og togtur til isbreen ”Mer de glace”. Høyt prisnivå.Alsace:
Her snakkes både fransk og tysk, høydedrag som flater ut mot Rhinen. God vin!

Erfaringer/Tips
GPS er bra, spesielt ved planlegging av turen og ved å huske hvor man har vært. Kart er uunnværlig, jeg anbefaler Michelins karter både for oversikten og for detaljer i de ulike regioner.

Overnatting uten forhåndsbestilling er kurant, men det er fint å orientere seg på forhånd om aktuelle steder, ref. lenken til  Logis-de-France.

Husk betjente bensinstasjoner på landet i Frankrike er ofte stengt ved lunsjtider og på søndager. Få kortstasjoner aksepterer annet enn franske kort! (Vi gikk nær på en ”smell” på grunn av dette.)

Dårlige franskkunnskaper kan gi store overraskelser til bords. Det er kjekt å kjenne noen franske matbegreper!

Toget er praktisk og tidsbesparende, men forholdsvis dyrt om man vil ha egen sovekupé.
Obs! NSB kan ordne med billetter - henvendelse e-post til biltog@nsb.no eller tlf. 61 27 90 79. Det innrømmes også noe rabatt for NAF-medlemmer.

Nyttige lenker:

Logis de France Scandlines
ViaMichelin
DB Autozug DFDS Seaways  
     

Du finner flere bilder turen i albumet.