<

Hovedsponsor

Lindstrands

Spinnin-wheel Askim

MC-Huset Nydal

GS-treffet 10.-13. september 2009

Etter en lang og ufrivillig pause fra motorsykkelkjøring, var det virkelig godt å børste støv av utstyret og dra på treff igjen. Med grus i blikket og solen i nakken la ”en eldre forsiktig herre” og fru Rabben av gårde mot Dragonmoen Camping og årets GS-treff.

Heldigvis hadde treffgeneral Oscar – under sterk tvil - gitt dispensasjon til at jeg kunne stille med Amadeus på treffet i år. Hjemme i garasjen stod en småsyk Leopold uten fungerende venstre blinklys. Jeg avslører gjerne at det føltes litt ubehagelig å delta med feil type sykkel, men å kjøre uten blinklys er ikke helt ”min greie”.

Etter innsjekking i ”Jomfruburet” - verdens minste campinghytte – ble ankerdrammen funnet frem og sosialiseringen kunne starte. Vi ble nokså ”sosiale” etter hvert, alle sammen.

Fredag morgen kl. 10.00 la de første ut på guidet grustur sammen med Oscar. Selv var jeg nok litt ”umotivert” på dette tidspunktet – så jeg valgte å drøye starttidspunktet for dagens utflukt til søvnen var gnidd helt ut av ansiktet. Ca en drøy halvtime senere la Yngvar, Odd, Rune, Roar og fru Rabben ut på en alternativ tur – med innlagt besøk til Systembolaget i Torsby som dagens ”hovedoppgave”. Første etappe gikk til Svullrya, hvor vi tok en kaffekopp. Deretter tråklet vi oss gjennom skogen – på hittil ukjente veier – til Torsby. Her ble det også et lengre lunsjstopp. Etter endt oppdrag bar det av gårde tilbake til treffplassen. Det ble en fin tur i høstsola - på en god blanding av grus- og svingete asfaltveier – i alt ca 20 mil.

Tilbake på treffplassen var det tid for dagens ankerdram. Snart ble treffplassen fylt med telt i alle farger og fasonger, og mange kjente og hyggelige fjes dukket opp etter hvert som kvelden skred fram. Flammene ble til glør på grillen, og lovlig importert kjøtt fra Sverige ble lagt på grillen. Etter måltidet var det atter tid for sosialisering. Det var god, gammel treffstemning på Dragonmoen igjen – i ekte GS-stil.

Lørdag morgen var formen god, og jeg var klar for dagens grustur med Oscar i spiss. (Teppet jeg fikk låne av Bente på campingen gjorde underverker for nattesøvnen. Neste år spør jeg om å få låne teppe allerede fra første natt.) Dagens kjøring ble variert med tanke på både tempo og veistandard. Veiene bestod av alt fra brede, store høyhastighetsveier til traktorveier med gress i midten og til siste veier som var totalt vasket bort av den siste tidens kraftige regnskyll.

Klikk for filmsnutt (Klikk på bildet for å se en liten filmsnutt. Krever at du har Quick-time innstallert på din PC.)

Veivalget ga en herlig blanding av ulike kjøreutfordringer – i vanlig, god Oscar-ånd. Til sammen vel 21 mil ble tilbakelagt i løpet av dagen. Det var en sliten og fornøyd gjeng som rullet inn på treffplassen etter endt rundtur. Sa jeg ankerdram igjen? Ja, selfølgelig!

Senere på kvelden ble det grilling igjen og utdeling av ”premier” etter loddtrekningsprinsippet. Det ble sent i seng denne natten også. Rart det der.

Godt ut på søndag formiddag satte jeg kursen hjemover igjen – i trygg forvissning om at jeg ikke hadde gått glipp av mye på dette treffet.

Stor takk til Oscar for nok et glimrende gjennomført GS-treff! Ingen over, ingen ved siden!

Du finner flere bilder med kommentarer fra treffet i albumet.