<

Hovedsponsor

Lindstrands

Spinnin-wheel Askim

MC-Huset Nydal

HSB-tur til Trollhättan, 28.-29. august 2010

I år var vi fire par som skulle unne oss en tur med litt ekstra luksus i form av hotellovernatting, mat og vin av meget god standard. Vi mente det ville være mulig å oppnå dette ved å legge turen til Albert Kök – Hotell & Konferens i Trollhättan – og slik ble det.

Bilde av Albert Kök

Felles oppmøte for turen ble lagt til Ski. Herfra gikk turen stort sett via E18 til Årjäng, videre på fine svingete veier til Bengtfors og Håverud, for til slutt å følge E45 sørover den siste biten til Trollhättan. Underveis ble det tid til stopp på Systembolaget i Årjäng, en lengre lunsj i Gustavsfors, samt beskuelse av akvedukten i Håverud.

Bilde tatt ved akvedukten i Håverud

Da vi nærmet oss Trollhättan, kom vi ut for en kraftig hagelbyge. Det gjorde rett og slett vondt i kroppen, særlig på hendene og fingrene. Jeg tenkte faktisk at nå blir det bulker i tanken min. Neida, så ille var det tross alt ikke, men det var virkelig en hagelbyge av dimensjoner. Når det ikke haglet, så regnet det i bøtter og spann. Strengt tatt burde vi ha stoppet langs veien og ventet til bygene ga seg – med tanke på sikkerheten - men øltørsten tok overhånd. Vi peilet oss inn på den diffuse hvite stripa til høyre for oss, og kjørte videre inn til målet. (Utrolig nok bestod MC-dressene til herr og fru Rabben denne grundige vanntesten.)

Vel framme hos Albert – innsjekking med påfølgende ankerdram på terrassen, i tråd med sterke tradisjoner. Senere – etter en god varm dusj - inntok vi spisesalen med store forventinger til menyen. Disse ble i høyeste grad innfridd – vi inntok flere deilige retter med tilhørende gode viner. Jeg tror ingen av oss hadde problemer med innsovningen etter dette måltidet.

Neste morgen skinte solen fra skyfri himmel – enn så lenge. Etter en nydelig frokost bestemte vi oss for å ta en spasertur ned til sentrum for bl.a. å se på kanalen og slusesystemene.

Bilde fra Trollhättan

Under vår promenade så vi med bekymring på de mørke skyene som seg innover fra sør-øst. Vi besluttet derfor snarlig utsjekking fra Albert med påfølgende hjemreise. Vi var ikke veldig lystne på reprise av været fra dagen før.

Hjemturen gikk i grove trekk via Uddevalla, Ed, Nössemark, Aremark til Rakkestad, der vi hadde vår siste felles stopp. Vi takket for en hyggelig tur, og tok raskeste vei hjem – hvert til vårt.

Årets HSB-tur ble nok en suksess!

Du finner flere bilder turen i albumet.