<

Hovedsponsor

Lindstrands

Spinnin-wheel Askim

MC-Huset Nydal

HSB-tur til Fjällbacka, 19.-20. september 2009

Hva er nå HSB-tur for noe, sier kanskje du? Jo, det er motorsykkelturer der HSB’ene – hun som bestemmer (eller han i mitt tilfelle) – står i sentrum og får litt ekstra oppmerksomhet og service under turen. HSB-turene innbefatter selvfølgelig hotellopphold, god mat og godt drikke, og gjerne litt ”kulturelle” innslag langs ruten.

Denne gangen var vi fem par som la ut på HSB-tur. Vi hadde lenge snakket om en HSB-tur til Sveriges vestkyst, men ikke mer spesifikt enn det. Gjennom et nylig sendt TV-program ble Odd gjort kjent med at Bryggan i Fjällbacka kunne by på både overnatting og et svært godt kjøkken. Da var valget enkelt – vi drar til Fjällbacka.

Felles avreise var satt til kl. 10.00 fra Ski. Odd var den selvskrevne guide også denne gangen. (Det virker som han er lommekjent over alt.) Han la turen ut på E-18 til Askim, derfra RV124 via Rakkestad til Strømsfoss i Aremark kommune. Her var det innlagt ”kulturstopp” i en ”husflidsbutikk” der de i tillegg serverte vafler stekt på vedovn som i gamle dager.

Etter at kaffen og vaflene var fortært, gikk gutta ut til syklene mens damene tok seg en tur rundt i huset for å se på alt det rare som var til salgs. Vareutvalget var mildt sagt variert - fottøy, klær, leker, møbler og nips i skjønn forening – nytt og brukt om hverandre.
Anne og Audhild måtte nærmest dras ut av lokalet for at vi skulle komme oss videre.

Turen gikk så over grensen til Nössemark og videre til Ed, på herlige svingete veier spesiallaget for motorsyklister. Tanken var å kjøpe med seg noe godt fra Systembolaget her, men vi kom til stengt dør - stengt for et kvarter siden. Vi tok likevel en god stopp i Ed - godt å få strukket litt på beina. Kenneth tok fram en av sine mange ”dubbeditter” – en iPhone - for å forsøke å finne åpningstidene for alternative utsalg på vår vei. Utsalgene fant vi, men ikke åpningstidene. OK, vi hev oss derfor på syklene igjen, og satset på bedre lykke i Gräbbestad. Den gang ei – også her var utsalget stengt et kvarter før ankomst. Det falt noen humoristiske kommentarer, og ”ballen ble så lagt død”. Sulten hadde dessuten begynt å melde seg, og vi ble derfor enige om å gå og spise lunsj i stedet.

Etter en god time ute i solen på et dertil egnet spisested, tok vi fatt på de siste kilometerne ned til Fjällbacka. I Fjällbacka var det liv og røre. Bryggan lå midt i hjertet av den pågående ”bryllupsmessen”. De av oss som ikke allerede er gift, fikk nå muligheten til å la seg inspirere.

Vi tok et leskende glass i solnedgangen på terrassen, før vi trakk inn og spiste en bedre middag. Det ble en svært vellykket aften på alle måter.

Søndag starter med sen frokost og felles avreise ved 11.30-tiden. Turen hjem gikk via Smögen – et sommerparadis snaue 4 mil sør for Fjällbacka. Det ble tid til en liten sightseeing på to hjul her, før vi satt kursen hjemover igjen – via Dingle, Hällevadsholm, og Östad til grensen ved Holtet. Etter litt harry-handel her, gikk turen videre langs RV22 til Halden hvor vi tok lunsjstopp på Fredriksten festning. Siste etappe gikk via Rakkestad, Ski og hjem. Til tross for litt regn på hjemveien - det ble en knallfin HSB-tur!

Du finner flere bilder med kommentarer fra treffet i albumet.