<

Hovedsponsor

Lindstrands

Spinnin-wheel Askim

MC-Huset Nydal

Northern Discomfort, 13.-15. august 2010

Dette arrangementet er for de som liker å kjøre lange dagsetapper på klinete grusveier i øs, pøs regnvær. Det var vel ikke akkurat slik det lød i invitasjonen til årets NDC-tur, men det kunne det godt ha gjort. Klubbarrangøren Allroad-MC har uansett funnet et velklingende og beskrivende navn for dette tradisjonelle 3-dagers arrangementet.

Først noen ord om hva Northern Discomfort egentlig er: Foruten reisen i seg selv, er målet for turen Langseth gård i Selbu. Her tar Rune Langseth oss i mot med verdens største gjestfrihet. Foruten husly til alle deltakerne, stiller han med bl.a. partytelt, musikk, grill, mat og øl fra tappekran – år etter år. Ikke nok med det, han arrangerer i tillegg kulturelle innslag på lørdagens grusrunde. Ikke rart det er ventelister for å være med på dette arrangementet.

Bilde: Stopp Birkebeinerveien

I år var vi 18 deltakere som la i veg fra Esso på Skarnes fredag kl. 08.59 presis. 2 deltakere sluttet seg til gruppen underveis. Vår faste NDC-guide, Odd Larsen loset oss trygt fram til målet via utallige grusveier. Hvert år tar han av sin ferie for å legge opp en løype som ikke er kjørt tidligere på NDC-arrangement. Slett ikke dårlig! Yngvar Nøglegård og Oscar Egeberg skal heller ikke glemmes i denne sammenheng.

Ruten til Selbu gikk i grove trekk slik i år: Skarnes – Løten – Nybygda – Birkebeinerveien – Koppang – Hanestad – Alvdal – Tolga – Røros – Reitan – over fjellet til Tydal – Selbu. Det ble en lang og våt fornøyelse - 63 mil (fra Drammen), mye regn underveis og relativt kaldt. Til tross for høy discomfort-faktor, var det bare store smil å se hos alle deltakerne.

Ved ankomst Langseth gård smakte det godt med varm trøndersodd med noe sterkt i glasset attåt. Vi fikk raskt varmen tilbake i kroppen, og humøret steg ytterligere utover kvelden. Det hele ble toppet med orgeltraktering av vår egen bluesguru, Gjermund Haakerud. For en glad gjeng vi ble etter hvert!

Bilde: Hegra festning

Lørdag kjørte vi fellestur med bl.a. innlagt besøk på Hegra Festning, der vi fikk guidet omvisning. Det ble et veldig interessant tilbakeblikk på lokal krigshistorie. Etter omvisningen hev vi oss i salen igjen, og tok oss en ny runde på blanding av asfalt- og grusveier. Siste stopp før Langseth gård ble en tur opp på Forbordsfjellet for bl.a. å se på utsikten.

Bilde: Forbordsfjellet

På kvelden ble det grilling og sosialt samvær så lenge det var krefter igjen i oss. Noen hadde definitivt brent av for mye krutt kvelden før, eller hadde planer om tidlig hjemreise på søndag.

Det var ikke lagt opp til verken fellestur eller spesiell rute for hjemreisen i det offisielle arrangementet. Til det er det for mange som har ulike behov i forhold til bosted, familie, forpliktelser osv. På søndag skal vi bare hjem, for å si det på den måten.

Bilde: Reiserute

Selv tok jeg følge med Odd, Yngvar og Ot, med avreise i 11-tiden. Etter hvert kom solen frem også, og vi fikk en flott tur hjem med mange lange og fine innlagte grusstrekninger underveis.

Takk for turen!

Du finner flere bilder turen i albumet.