<

Hovedsponsor

Lindstrands

Spinnin-wheel Askim

MC-Huset Nydal

Pinsetur, 30. mai - 1. juni 2009

Årets pinseutflukt gikk til Västergötland, kjent som Arns rike fra Jan Guillous romaner om tempelridderen som dro som korsfarer til Jerusalem. To overnattinger ble bestilt på Kanalhotellet i Karlsborg, en sjarmerende by som ligger på vestsiden av Vätteren.

Bortsett fra en avstikker til idyllen Borgvik, dro vi lørdag formiddag strake veien på E18 mot Karlstad og deretter sørøstover direkte til Karlsborg. Hotellrom med uteplass 12 meter fra Göta Kanal passet oss utmerket.

Søndag var det tid til kultur, første stopp var Hjo. Deretter til Gudhem og Varnhem, to steder som er omtalt i romanene til Guillou. Her finnes klosterruiner i flotte omgivelser, hvor man kan forestille seg hvordan nonner og munker levde på 1100-tallet. Det gode været var med til å forsterke opplevelsen av idyll i det fruktbare landskapet.

Flotte veier overalt, både hovedveier og svingete short-cuts. Anne og Trond dro hjemover etter besøket i Varnhem mens resten av følget tråklet oss tilbake til Karlsborg.

Annen pinsedag var tydeligvis ikke helligdag i Sverige, dermed gikk hjemturen selvfølgelig via Lidkøping (Touratech) hvor det ble et lengre stopp. Deretter hjemover i godt tempo, via Uddevalla, Dingle, Halden og Rakkestad.

Du finner flere bilder fra turen i albumet.