<

Hovedsponsor

Lindstrands

Spinnin-wheel Askim

MC-Huset Nydal

En våt fornøyelse - Sør-Sverige rundt, 4.-10. juli 2009

Årets sommerferietur på MC ”overgikk” alle tidligere turer hva planlegging, reisemål, kjørelengde og vær angår. Tidspunktet for turen ble bestemt ca 3 uker før avreise. Reisens hovedmål var Sveriges østkyst fra Skåne til Sigtuna utenfor Stockholm, og det var satt av en uke til turen. Før avreise var alle overnattinger bestilt, unntatt siste, og ruten lagt i grove trekk. Reisefølget bestod av undertegnede, sponsor’n, Odd og Audhild.

Lørdag ettermiddag den 4. juli rullet vi inn på DFDS ved kai i Oslo. Overfarten til København ble en svært hyggelig og avstressende start på ferien. Det ble lagt igjen godt med feriepenger både i baren og i restauranten. Den varme sommerkvelden ble avsluttet i solnedgangen på dekk.

Turen ut av København søndag morgen gikk som en drøm – nesten biltomme gater. Dagens etappe var i det store og hele ikke særlig ambisiøst lagt opp – med vel 13 mil totalt til Sekelgården i Ystad, inklusive en liten sving innom Falsterbo. Ystad sentrum ble utforsket til fots, og vi lot oss virkelig begeistre av denne sjarmerende havnebyen.

Mandagens kjøretur gikk hovedsakelig langs E22 til Stegeborg, som ligger omkring 2 mil sørøst for Söderköping. Dette var en etappe på hele 513 km, mer enn lang nok med tanke på at det regnet tett de siste 20 milene. Denne dagen lærte jeg og sponsor’n at vi alltid skal ha med hel regndress – ikke bare regnjakke, som vi hadde på denne turen. Som våte katter entret vi resepsjonen på Stegeborgs Trädgårdshotell. Stor ble overraskelsen da det viste seg at hotellet ikke hadde middagsservering, og at vi måtte gå 1,6 km én vei til nærmeste restaurant. Det hadde sikkert vært triveligere å gå denne veien i godt og varmt sommervær.

Tirsdag formiddag setter vi kursen for Sigtuna utenfor Stockholm. Kjøreturen er på 243 km og går via Söderkjöping, Norrköping, Katrineholm og Enkjöping. Dette var kanskje den mest spennende etappen rent kjøreteknisk – mer kupert og svingete enn hittil på turen, og med fartsgrense på 90 km/t stort sett hele veien.
Vi slapp ikke unna regnet denne dagen heller. Da vi ankom Katrineholm, kom det et kraftig regnskyll av de sjeldne. Vi måtte rett og slett søke ly for været, og valgte et skur for handlevogner utenfor en kolonialbutikk. Her stod vi sikkert i en halv time før det var forvarlig å hive seg på syklene igjen. En minneverdig opplevelse, som det dessverre ikke lot seg å ta bilde av.

Vel framme i Sigtuna tok vi inn på Fågelsongen Vandrarhem for de neste to nettene - et billig og godt boalternativ, sentralt beliggende i den idylliske lille byen. Motorsyklene stod parkert hele onsdagen, og den forhåndsplanlagte turen inn til Stockholm ble sløyfet til fordel for en stille rolig dag i Sigtuna. Alle var svært tilfredse med den avgjørelsen, vi trengte en ”sløvedag” i solen etter alt det regnet vi hadde hatt på turen så langt.

Når vi snakker om været – det skulle bli mer regn. Torsdag morgen ved avreise fra Sigtuna regnet det igjen. Det regnet i bøtter og spann hele veien – 355 km – til Trösta Gjästgiveri utenfor Kil, og det var kaldt. Temperaturmåleren viste stabile +11° C under hele turen. Hvorfor i all verden la vi igjen de regndressene hjemme! Jeg har ikke frosset slik på motosykkel på 20 år, men vi tok det humoristisk. Ikke annet å gjøre. Ekte motorsyklister kjører i all slags vær – og smiler uansett!

Fredagens hjemreise gikk i raskt tempo. Vi fulgte stort sett E18 hele veien. Nå ville vi hjem for å tørke opp og få tilbake normal kroppstemperatur.

Dette ble tross alt en fin liten MC-ferie, men noe eventyr på to hjul ble det ikke denne gangen. Til det var værgudene for brutale med oss.

Du finner flere bilder med kommentarer fra turen i albumet.