<

Hovedsponsor

Lindstrands

Spinnin-wheel Askim

MC-Huset Nydal

Beskyttelse av hofter og bein

  Halvarssons ullundertøy  

Jeg velger ull innerst også her, uansett årstid og temperatur.

Favoritten min er longsene fra Halvarssons. Disse har svært god passform, og ulla føles behagelig mot kroppen. Plaggene holder fasongen vask etter vask (40 gr. C).

På ekstra varme dager hender det at jeg i stedet bruker Halvarssons ull shorts, av samme gode kvalitet som i ullongsen og ulltrøyene.

I mitt tilfelle holder reklamen det den lover: "Har du først begynt å bruke vårt undertøy av ull, så garanterer vi at du ikke vil velge noe annet neste gang."

  KTM protector shorts  
KTMs ”Protector Shorts” inngår i mitt faste kjøreutstyr ved gruskjøring. Buksen har samme ”polstring” i skrittet som vanlige sykkelbukser, noe som er en fordel når man skal kjøre langt på en enduro/offroad-motorsykkel der salen som oftest er smal og hard.

Shortsen gir også noe beskyttelse mot støt ved hofter, lår, skinke og halebein - dersom uhellet skulle være ute.

Det finnes shortser som gir mye bedre beskyttelse enn denne fra KTM, men da fyller de så mye at du må gå opp en størrelse i kjørebukse for å få plass til den. KTMs bukse er lett, smidig og behagelig å ha på, og fyller lite under ordinær kjørebukse
  AP Knee brace  


Disse svenskproduserte legg/kne/lår-beskyttelsene ble innkjøpt hos Alf Graarud Motor AS i Sarpsborg.

Det spesielle med disse beskytterne er at de forhindrer overvridning i knelleddet, både sideveis og bakover – noe jeg selv har erfart fordelen med i praksis ;). Beskyttelsene sitter veldig godt og tett inntil bena takket være to brede og kraftige borrelåser, en rundt låret og en rundt leggen. De er behagelige å ha på seg grunnet svært god polstring inni. Her er det ingen skarpe kanter som gnager noe sted.

Jeg er forøvrig i godt selskap som bruker av ”AP Knee Brace” - P.G. Lundmark  har benyttet samme produkt under sine deltakelser i ørkenrallyet Paris-Dakar.

  Lindstrands Taal  


På grusturer bruker jeg kjørebuksen ”Taal” i Polyoxford-tekstil fra Lindstrands – en bukse jeg er svært godt fornøyd med.

Buksen har belte, kan kobles sammen med Lindstarnds jakker, har gode ventilasjonsåpninger og mange praktiske lommer. Buksen har også uttagbart Dryway+ vanntett membran. Med denne membranen montert i, er buksen faktisk vanntett, også etter en hel dags kjøring i regnvær. Jeg taler av egen erfaring her.

Buksen har også et desig som passer perfekt til kjørejakken min.

  Halvarssons Cobra  


Til asfaltturer og touring (les: lufting av sponsor’n ;) pleier jeg å benytte buksen Cobra fra Jofama. Buksen er produsert i Cordura og har uttagbart temperatur-regulerende fôr av Outlast, samt fastmontert Dryway+ membran. Det siste gjør at buksen er vanntett, men membranen hindrer samtidig god effekt av ventilasjonsåpningene på lårene.

Buksen har videre justerbar midje og skinn i baken, det siste er bra for å oppnå god kontakt med setet og sykkelen.

Alt i alt er dette mye bukse for pengene, men buksen kan bli litt vel varm midtsommers og på tur sørover på kontinentet.

Tilbake til Ludvig