<

Hovedsponsor

Lindstrands

Spinnin-wheel Askim

MC-Huset Nydal

 

Beskyttelse og klær for overkroppen

 

  Halvarssons ulltrøye  

Innerst på kroppen bruker jeg alltid ullundertøy, uansett utetemperatur og uansett hva slags type tur jeg legger ut på. Ull puster og holder meg varm selv om jeg skulle bli våt og/eller svett.


Jeg har svært mange forskjellige ulltrøyer, men favoritten min er trøyene fra Halvarsson. Ulla føles myk og god mot kroppen og den klør absolutt ikke. Dessuten kan plagget vaskes på 40 gr. C og trøyene holder fasongen vask etter vask. Designet tiltaler meg også, og det er jo ingen ulempe. Kunne likevel ønske meg en utgave av trøyen med høy hals til de kalde dagene.


Avhengig av type kjøring, bruker jeg forskjellige kjørejakker og beskyttelse for rygg, bryst, skuldre og albuer.

 

Gruskjøring

Til ekstrem gruskjøring velger jeg enten en brynje fra Dainese eller sikkerhetsjakken Tribal fra Lindstrands. Jeg vil nok si at brynja fra Dainese føles sikrere enn Tribal, men Tribal er mye mer behagelig å ha på seg.

Dersom jeg velger å bruke Tribal, og bytter ut ryggbeskyttelsen Back Converter med ryggskinnen Track, så er både sikkerheten og komforten vel ivaretatt. Ryggskinnen Track har for øvrig vunnet flere tester. (lenke til testen i Bike)

Den store fordelen med Tribal er at beskyttelsene sitter ”der de skal” til enhver tid. Beskyttelsene som vanligvis sitter i tekstiljakker har en tendens til å flytte på seg om uhellet skulle være ute.

Utenpå bruker jeg en jakke fra Lindstrands, kalt Howard, som jeg er veldig godt fornøyd med.

Jakken har et uttakbart fôr som består av en vanntett membran og et temperaturregulerende lag. Det er gode luftemuligheter i jakken, noe som er påkrevet ved aktiv kjøring på varme dager. Designet er etter min mening også veldig bra.

På kalde dager har plass dessuten nok plass til ett eller flere tynne mellomlag under jakken.

 

Touring

For roligere asfaltturer – korte eller lange - bruker jeg kjørejakken Furia fra Halvarssons.

Som ekstra beskyttelse bruker jeg da ryggskinnen Track i kombinasjon med beskyttelsen som sitter montert inne i jakken. Strengt tatt burde jeg kanskje ”rive ut” skulder- og albuebeskyttelsene i jakken og heller bruke Tribal i kombinasjon med Track også på denne type kjøring.
(Hmm? Jeg er kanskje ikke så fokusert på sikkerhet likevel?)

Jeg vil si at Furia er svært mye jakke for pengene, men den får likevel ikke toppscore av meg. Dette skyldes bl.a. for dårlige luftemuligheter (fôret i jakken hindrer full gjennomlufting) og litt dårlig passform til min kropp. Jeg skulle helst sett at jakken ble levert i en annen farge i tillegg til sort, en farge som syns godt i trafikken.

Det mest positive med jakken er at den har uttagbart varmefôr, den har meget gode og funksjonelle justeringsmuligheter for vidden i ermene: Jakken har dessuten gode reflekser.

  Dainese brynje  
  Tribal  
  Track  
  Howard  
  Furia  

Tilbake til Ludvig