<

Hovedsponsor

Lindstrands

Spinnin-wheel Askim

MC-Huset Nydal

Øvrig utstyr

  FXR Snøscooterdress  

Sesongen 2007/2008 var min hittil siste vintersesong på motorsykkel. Det kan fort bli en svært kald fornøyelse å kjøre mc vinterstid dersom man ikke kler deg riktig.

Til vinterkjøring anbefaler jeg derfor en snøskuterdress som ytterste lag. Selv har jeg en dress av merket FXR, som jeg er svært godt fornøyd med.
Buksen har høyt liv med seler og er meget godt isolert, spesielt i setet og foran på knærne. Buksen har dessuten toveis lange glidlåser med snølås i sidene for å lette på-/avkledningen.
Jakken er godt utstyrt med lommer - både utvendig og innvendig - og har en tøff avtagbar fleecejakke som fôr. Ytterstoffet i dressen er av kraftig vannavvisende stoff, feltvis i sterke farger for å gjøre deg bedre synlig i vinterlandsskapet.

På føttene har jeg brukt et par trial-støvler fra Acerbis, som har vært så store at jeg har fått plass til elektriske varmesåler i dem.

  Therm-ic varmesåler  

Sålene jeg har brukt er av merket therm-ic powerpack-supermax.

Hver såle varmes opp via et oppladbart Ni-MH batteri med tre forskjellige varmeinnstillinger. Batteriet kan festes direkte på støvelen ved hjelp av en påmontert bøyle. Jeg har derimot kjøpt skjøteledning (ekstrautstyr), slik at batteriene kan legges i bukselommen for lettere tilgang.

  Halvarssons Fleecejakke  

Kort beskrevet - denne fleecejakken fra Halvarssons er ett av mine favorittplagg. Jakken er deilig og myk på innsiden, med tre praktiske glidlåslommer. Smak og behag - men det er ikke mange fleecejakker som, etter min mening, er så stilig som denne.

  Gerbing varmejakke   Heldigvis finnes det hjelp for frosne motorsyklister, slik som fru Rabben. Denne elektriske varmejakken fra Gerbing's er en av mine siste investeringer, kjøpt på MC-Messa 2009.

Jakken har innlagte varmetråder i front, på ryggen, i ermene og på kragen. Jakken kobles til sykkelens batteri via en ledning/kontakt med på/av-bryter og temperaturregulator. Jakken er fôret med thinsulate og er derfor god og varm i seg selv. Derfor egner den seg også godt som ytterjakke på turen, etter at sykkelen er parkert for kvelden.
  Berghaus   Denne Extrem-jakken fra Berghaus har jeg stor glede og nytte av.

Jakken er superlett, varm og vindtett, og har to utvendige stikklommer og en innvendig brystlomme. Brystlommen kan brukes til å pakke jakken inn i når den ikke er i bruk. Da tar jakken nesten ikke opp plass i det hele tatt - svært praktisk når du er på mc-tur og har begrenset med bagasjeplass.
  Jofama regndress  

Til asfaltturer har jeg en Jofama hel regndress som jeg er godt fornøyd med. Den er lett og ta på og av pga den lange glidlåsen i fronten og i begge bena. Dressen har en praktisk vanntett lomme på låret, og jeg liker spesielt godt det knall gule skulderpartiet som gjør den synlig i trafikken.

Et godt råd ved kjøp av regndress: Kjøp den stor nok! Det er om høsten det regner som mest, og da har vi mer kjøreklær på oss enn ellers i året.

  Lindstrands regnjakke  

På grusturer i regnvær velger jeg en todelt regndress i stedet for en hel dress. Dette gir større leksibilitet, samtidig som denne dressen tar mindre plass i bagasjen.

Dressen min er av merket Lindstrands, laget av nylon. Jakken har hette som kan rulles inn i kragen - praktisk når det regner på treffplassen etter endt kjøring - ikke like praktisk i kombinasjon med Neck Brace'n min, fordi det blir litt trangt inni den. Men hetten kan jeg jo bare klippe av om problemet blir for stort for meg.

  Lindstrands regnbukse   Lindstrands buksen er av samme materiale og utførelse som jakken. Det er strikk i livet og glidlåser i bena opp til knærne, samt strikk og borrelåslukning ved anklene. Når glidlåsen er åpen, kan buksen med letthet trekkes over et par crosstøvler. Buksebena er likevel vanntette ned til anklene fordi det er lagt inn en kile med stoff på innsiden av glidlåsåpningen.

Personlig skullle jeg gjerne hatt litt mer farger - spesielt på jakken - for at dressen skal bli bedre synlig for andre trafikkanter. Men dette er strengt tatt ikke noe stort problem langt inne i de dype skoger.
  Alpinestar supermotard dress   Jeg kom tilfeldigvis over denne supermotard-dressen fra Alpinestar - til sterkt redusert pris - og greide rett og slett ikke å stå imot. Kjører du oransje KTM på SM-hjul, så bare må du ha oransje SM-dress! (Nei, ikke sånn SM-dress ;).

Dressen egner seg best til aktiv kjøring på bane, eller "gatelangs" i godt og varmt sommervær. Dressen er nemlig perforert i brystpartiet og delvis på ermene og lårene, noe som gir god lufting gjennom fartsvinden.

På innsiden av ermene, i skrittet og bak i knehasene består dressen av et svært elastisk tekstilmaterialet. Dette gir god bevegelighet, samtidig som dressen sitter som den skal - tett inntil kroppen.

Dressen har god polstring/beskyttelse på skuldre og albuer, men ikke på knærne. (Dette er normalt for supermotard-dresser.) Dette har jeg derimot gjort noe med - monterte noen løse knepads som jeg hadde liggende.
  Rukka windproof trøye   Denne trøyen fra Rukka er perfekt for slike "frysepiner" som meg - og spesielt praktisk ved bruk i kombinasjon med supermotard-dressen ovenfor de dagene med litt kjøligere vær. Den har nemlig en 100% vindtett membran i frontpartiet. Du kan lese mer om dens fortreffelige egenskaper på Rukkas egne nettsider.

Tilbake til Ludvig